În curs de procesare...

Stiri si noutati

Data adăugării: 26/06/2013 Citotoxina nu este un efect secundar al tigarii electronice

Avand in vedere nenumaratele dezbateri care au avut loc in ultima perioada, dar si numeroasele incercari de a sabota tigara electronica si dezinforma utilizatorii sau potentialii utilizatori, este foarte important sa oferim cat mai multe detalii si dovezi cu care sa demonstram faptul ca tigara electronica nu este periculoasa.

Consideram ca este responsabilitatea industriei si a celor care comercializeaza tigari electronice, sa incerce sa prezinte intr-o forma cat mai folositoare cititorului dovezi care sa confirme ca tigarile electronice sunt dispozitive sigure. In acest sens, dorim sa ne axam pe cel mai recent studiu efectuat, axat pe efectele secundare ale tigarii electronice, in ceea ce priveste citotoxicitatea.

Studiul acesta a fost efectuat de catre o echipa de cercetatori italieni si greci, condusa de Doctorul Konstantinos Farsalinos, doctor care a mai realizat si alte studii despre tigara electronica in trecut, dorind sa demonstreze intr-un mod cat mai ferm si concludent faptul ca tigara electronica este sigura, ca vapatul este sigur.

Specialistii care au efectuat studiul au testat 21 de marci de tigari electronice in comparatie cu tigarile obisnuite din tutun, pentru a observa modul in care fiecare afecteaza cresterea celulelor in laborator. In cazul in care o substanta este considerata citotoxica, este implicit o substanta care afecteaza celulele si previne dezvoltarea lor ulterioara. Substantele citotoxice pot fi, fie bune sau rele, in functie de ce tipuri de celule sunt afectate. Fumul provenit de la tigara obisnuita dauneaza in mod evident si demonstrat, celulelor.

Studiul efectuat a demonstrat faptul ca, 20 din cele 21 de probe de e-lichid nu au prezentat semne de citotoxicitate. Singura proba care a dat dovada de efecte de citotoxicitate a fost un e-lichid cu aroma de cafea. Doctorul Farsalinos impreuna cu colegii sai, au subliniat faptul ca este destul de probabil ca citotoxicitatea sa fie un rezultat al aromei, mai degraba decat restul componentelor care se gasesc in marea majoritate a e-lichidelor pentru tigari electronice. Prelucrarea boabelor de cafea a fost demonstrat ca duce la degradarea produselor care prezinta citotoxicitate, de aceea este foarte probabil ca aroma sa fi fost cauza. Totodata, acestia subliniaza faptul ca, chiar si pentru brandul acesta, "efectul citotoxic a fost gasit doar la cea mai mare concentratie de e-lichid, si chiar si la aceasta concentratie, viabilitatea fibroblastelor a fost cu 795% mai mare in comparatie cu tigarile obisnuite din tutun."

Acest studiu dezvaluie inca o data, faptul ca tigara electronica este cea mai buna modalitate de a renunta la fumat, cu cea mai mare rata de succes dintre toate.

Data adăugării: 22/06/2013 Doctorii francezi recomanda tigara electronica

Doctorul pneumolog Bertrand Dautzenberg impreuna cu o echipa de specialisti au ajuns la concluzia ca interzicerea tigarii electronice, fie cu nicotina sau fara, este un lucru care nu trebuie facut. Ba chiar, doctorul Dautzenberg impreuna cu specialistii recomanda Frantei sa fie impotriva directivei Uniunii Europene in ceea ce priveste impunerea unui nivel maxim de nicotina de 4 mg/ml la e-lichidele pentru tigara electronica.

Totodata, aceeasi doctori recomanda statului francez sa se implice in promovarea tigarilor electronice, fiind produse destinate renuntatului la fumat. ,,Nu trebuie ingradit sub nicio forma accesul persoanelor fumatoare la tigarile electronice", mai adauga specialistii.

Expertii recomanda ca accesul la tigara electronica sa nu fie ingradit sau limitat in vreun fel, ba chiar sa fie promovate aceste produse, avand in vedere datele actuale - tigarile electronice reduc pericolele atunci cand substituie tigarile obisnuite din tutun.

Motivul pentru care expertii recomanda la randul lor interzicerea tigarilor electronice in spatiul public este acela de "instigare la fumat", fie si acel "fumat" intr-o forma inofensiva precum este in cazul tigarii electronice. In raport este specificat faptul ca expertii recomanda comercializarea tigarilor electronice in farmacii, in cazul in care acestea vor fi reglementate ca si medicamente.

Din pacate, presa din Romania face toate demersurile ca sa saboteze tigara electronica si sa distruga imaginea acesteia, inventand minciuni despre acest dispozitiv sau scotand anumite lucruri din context pentru a crea un mediu nefavorabil acestuia. 

Data adăugării: 18/06/2013 Argumente contra reglementarii tigarilor electronice ca medicament

Din pacate, se pare ca din ce in ce mai des, autoritatile fac abstractie de bunul simt in momentul in care iau decizii. Acest lucru reiese din rationamentul acestora de a interzice tigara electronica. Organizatia MHRA din Marea Britanie a propus de curand ca aceste dispozitive salvatoare, tigarile electronice, sa fie reglementate ca medicament. Trebuie reamintit faptul ca orice tara care a incercat reglementarea tigarii electronice in trecut, nu a reusit. Olanda, Germania, Estonia si SUA sunt tari care au esuat in fata judecatorilor incercand reglementarea acestui dispozitiv anti-fumat. Am alcatuit un set de argumente contra reglementarii tigarilor electronice ca medicament:

 • Nicotina nu este medicament. In cazul in care nicotina ar fi medicament, nu s-ar putea discrimina si considera medicamente doar unele produse care contin nicotina si altele nu. Datorita faptului ca tigarile obisnuite nu pot fi considerate medicamente, orice incercare ce are ca scop reglementarea unui e-lichid din cauza prezentei nicotinei va esua.
 • Reglementarea acestor tigari electronice la nivel de medicament va limita accesul la aceste dispozitive, va creste costul si va scadea semnificativ vanzarile la aceste produse. In acelasi timp, tigarile obisnuite vor fi disponibile oriunde. In felul acesta, concurenta va fi in favoarea tigarilor obisnuite, in vreme ce unii oameni vor fi de parere ca ar trebui sa se intample exact opusul.
 • Reglementarea presupune ca autoritatile sa stabileasca un anumit dozaj pentru utilizarea tigarii electronice.
 • Gandul autoritatile de a reglementa tigara electronica este total deplasat deoarece, in cazul in care tigara electronica ar fi reglementata ca medicament, fiecare produs de consum ar trebui sa devina medicament pentru asigurarea calitatii si sigurantei. Inclusiv apa ar trebui reglementata ca medicament.
Data adăugării: 08/06/2013 Cum se utilizeaza Tigara electronica CE4 Plus

In articolul acesta veti invata cum se utilizeaza tigara electronica CE4 Plus de la Vipercig. In primul rand, trebuie sa stiti faptul ca tigara electronica CE4 Plus a fost creata de Vipercig si face parte dintr-o noua generatie de tigari electronice, avand un clearomizor nou transparent CE4 Plus, cu o capacitate de 1.6 ml. Acest clearomizor este cel mai nou clearomizor si este proiectat pentru toate bateriile din seria Ego.

Lucruri importante de stiut despre Ego CE4 Plus:

 • Clearomizorul CE4 Plus este foarte usor de umplut cu e-lichid. Se desurubeaza mustiucul si se toarna e-lichid in interiorul clearomizorului.
 • Tigara electronica Ego CE4+ are o capacitate mare de stocare a e-lichidului, de 1.6 ml, datorita clearomizorului CE4 Plus.
 • Clearomizorul acestui model se potriveste cu orice baterie de tip Ego, datorita designului de tip inovator.
 • Clearomizorul fiind transparent, se poate vedea cu usurinta cat e-lichid mai este ramas in interiorul acestuia.
 • Modelul CE4 Plus are filtrele mai lungi pentru un flux mai consistent de e-lichid
 • EGO CE4+ nu are scurgeri de e-lichid, reusind sa emane o cantitate mare de vapori
 • Acest model foloseste baterii de capacitate mare. Bateriile de capacitate mare se descarca in mod complet dupa 6-8 ore de utilizare de catre un fumator inrait
 • Tigara electronica CE4 Plus de la Vipercig se poate desface pe componente si se poate schimba astfel componenta care vaporizeaza e-lichidul. In felul acesta, costurile lunare vor fi mult mai mici.

 

Cum se umple clearomizorul CE4+

1. Se desurubeaza mustiucul de la clearomizor in sens invers acelor de ceasornic.

2. Se tine clearomizorul CE4+ inclinat (aproximativ la 45 de grade) si se incepe picurarea e-lichidului de-a lungul peretilor din interior, pana la capatul partii cauciucate din interior. Nu trebuie umplut tot compartimentul, aproximativ 80% din compartiment este suficient. Pu se pune e-lichid pe gaura tijei centrale (valabil pentru anumite tipuri), aceea este pentru fluxul de aer.

3. Se insurubeaza mustiucul la loc, in sensul acelor de ceasornic.

Data adăugării: 25/05/2013 Cercetatorii despre calitatea e-lichidului

Intotdeauna medicii si legislatorii au incercat sa interzica tigara electronica sub pretextul conform caruia nu s-ar sti ce se afla in e-lichide. Prof. Siegel declara faptul ca de fapt, oamenii de stiinta stiu cu exactitate ce substante contine un e-lichid, insa acestia sunt nesiguri in ceea ce priveste fumul de tutun, datorita faptului ca multe substante nu au fost inca identificate.

Profesorul J.F. Etter, una dintre persoanele cele mai neutre in ceea ce priveste tigara electronica, impreuna cu Eva Zather si Sofie Svensson, au analizat 20 de sticlute cu e-lichid, concentrandu-se asupra continutului de nicotina si impuritati. Rezultatul a fost favorabil tigarilor electronice, cercetatorii ajungand la concluzia ca "e-lichidele pentru tigara electronica au o calitate surprinzator de buna".

Acestia au constatat faptul ca jumatate din sticlutele cu e-lichid s-au pretat la standardele de impuritati pentru medicamente.

Alte sticlute testate au avut in componenta mai multe impuritati decat solutiile de nicotina medicinala, insa, profesorul Etter a ajuns la concluzia conform careia:

"In cazul in care sunt comparate cu tutunul si nu cu medicamentele cu nicotina, prezenta impuritatilor in e-lichide este foarte putin relevanta si semnificativa, datorita faptului ca, chiar si cu aceste e-lichide testate, e-lichide care contin un anumit nivel de impuritati, vapatul tigarilor electronice este mult mai putin periculos decat fumatul".

Companiile care pun accent pe profesionalism si calitate, companii ca a noastra, au ca prioritate comercializarea produselor de calitate si totodata au grija ca produsele pe care le comercializeaza sa fie testate periodic in laboratoare. Ne dorim dezvoltarea si aducerea produselor de calitate in continuare, la cele mai inalte standarde.

Tigarielectronice-nr1 va ofera toate produsele de care aveti nevoie pentru a renunta la fumat in conditii excelente si cu produse de calitate superioara.

Data adăugării: 20/05/2013 Tigara electronica la Antena 1

Dupa ce Antena 1 a dezamagit publicul cu un reportaj realizat anul trecut despre tigarile electronice, reportaj in care au fost scoase la montaj parti esentiale. De data aceasta, Tigaraelectronica-nr1 a acceptat un al doilea reportaj, de data aceasta reportajul a avut parte de o prezentare corecta, neutra, asa cum trebuie sa fie toate reportajele pe aceasta tema.

Desi am fost intr-o oarecare masura sceptici in ceea ce priveste un nou reportaj despre tigara electronica, am decis in cele din urma sa ne implicam din nou deoarece credem in tigara electronica si deoarece avem o datorie fata de clientii nostri si fata de potentialii clienti, avem datoria de a-i tine la curent cu ultimele noutati si de a le oferi produse de calitate care sa ii ajute in lupta contra fumatului.

Din fericire, Antena 1 s-a comportat in mod corect, facand un reportaj fara minciuni clasice vehiculate in ultima vreme pe la televizior despre tigarile electronice. Am apreciat de asemenea si faptul ca au avut grija sa ceara parerea noastra, a unui medic dar si a unor utilizatori de tigari electronice. Reporterii nu au mai prezentat informatii fara sa aiba dovezi si totodata nu au mai schimbat declaratiile noastre.

Totodata, dorim sa lamurim un anumit aspect. Dna Dr. Ioana Munteanu, medic pneumolog a declarat faptul ca: "In momentul actual, nu exista studii clinice care sa ne arate efectele inhalarii de propilen glicol la nivelul plamanilor. Nu stim cu certitudine daca aceasta substanta este sigura din punct de vedere pulmonar. Exista studii clinice in derulare, insa rezultatul acestora nu il avem."

Desi dna. dr. Ioana Munteanu a declarat faptul ca nu exista studii care sa demonstreze efectele inhalarii de propilen glicol la nivel pulmonar, suntem nevoiti sa o contrazicem. Un articol publicat pe aceasta tema poate fi gasit aici: http://www.tigaraelectronica-nr1.ro/tigara-electronica-nr-1-rezultate-ale-cercetarilor-pe-propilen-glicol.html . 

Concluzia oamenilor de stiinta a fost ca "Inhalarea de propilen glicol nu prezinta niciun risc in aplicatiile obisnuite". "Propilen glicolul nu produce sensibilizare si totodata nu prezinta vreo dovada ca ar fi o substanta cancerigena sau genotoxica." Totodata pentru persoanele care nu stiau acest lucru, exista varianta de e-lichid ce are in componenta glicerina vegetala in loc de propilen glicol. Aceste e-lichide sunt disponibile pe site-ul nostru, accesand link-ul de aici: E-lichide.

Reportajul despre tigari electronice poate fi vazut aici:

http://www.youtube.com/watch?v=gC5mACemEzQ

Data adăugării: 09/05/2013 Cinci avantaje ale unei tigari electronice

Avantaje tigara electronica

Tigara electronica este un dispozitiv anti-fumat, o modalitate excelenta de a renunta la fumat. Tigara electronica a fost declarata modalitatea de a renunta la fumat cu cea mai mare rata de succes din lume. Cu ajutorul acestei e-tigari, puteti sa va bucurati de placerea de a pufai si de a inhala nicotina fara a va expune la substante nocive sau cancerigene si fara efectele neplacute ale tigarilor obisnuite.

Am alcatuit o lista cu o mica parte din avantajele tigarilor electronice:

 • Tigara electronica este eco-friendly

Cu siguranta una dintre marile probleme ale lumii o reprezinta poluarea, afectandu-ne negativ in mod constant, atat pe noi, cat si animalele, plantele si mediul inconjurator. De aceea, unul dintre avantajele tigarii electronice il reprezinta faptul ca, tigara electronica este eco-friendly. Tigara electronica este realizata din componente reciclabile, nu exista ardere la tigara electronica si emana vapori (aburi), nu fum - ca in cazul tigarilor obisnuite.

 • Tigara electronica nu afecteaza negativ sarcina

Cu ajutorul unei tigari electronice, femeile gravide care nu au reusit sa renunte la fumat, pot acum. Se poate renunta foarte usor, inlocuind viciul fumatului cu placerea vapatului, iar mai apoi se poate renunta complet. Este recomandat ca pe timpul sarcinii femeile sa vapeze tigara electronica cu e-lichid cu concentratie de nicotina zero.

 • Tigara electronica nu afecteaza viata sociala

In momentul in care unul dintre parteneri fumeaza, iar celalalt nu, se declanseaza foarte multe discutii pe aceasta tema, fie ca este vorba de cuplu sau de amici. Fumul este foarte deranjant pentru o persoana nefumatoare, dar totodata si pentru o persoana fumatoare. Totodata, referindu-ne la viata de cuplu, exista cazuri in care barbatii fiind nefumatori nu agreeaza faptul ca partenera de viata sa fumeze, unul din motivele principale fiind mirosul neplacut de tigara. Cu tigara electronica, nu exista miros neplacut si nici fum, tigara electronica emana vapori inofensivi si inodori. Tigara electronica nu poate afecta viata sociala.

 • Tigara electronica este sigura

Neexistand ardere in cazul tigarilor electronice, acestea nu produc gudron sau monoxid de carbon, substante deosebit de periculoase pentru sanatate. Monoxidul de carbon si gudronul afecteaza in mod puternic negativ plamanii si declanseaza probleme la plamani si dificultati la respiratie. Totodata, tigara electronica nu elibereaza substante nocive sau cancerigene in aer, substante care ar fi putut fi transmise in mod pasiv familiei sau altor persoane.

 • Tigara electronica este mai ieftina

Tigara electronica este mult mai ieftina, in comparatie cu tigarile obisnuite, in felul acesta puteti economisi bani prin utilizarea tigarilor electronice. Un infographic care demonstreaza cu exactitate care este diferenta pe plan financiar poate fi vazut - aici - .

Datorita faptului ca tigara electronica nu prezinta riscuri asupra sanatatii sau mediului, acest dispozitiv anti-fumat este recomandat, fiind un dispozitiv sigur.

Data adăugării: 04/05/2013 Tigara electronica si sarcina

Tigara electronica si sarcina

Femeile care fumeaza vor avea intotdeauna probleme atunci cand vine vorba de a ramane insarcinate. Fumatul in timpul sarcinii afecteaza foarte mult sarcina, fiind un adevarat pericol atat pentru fat cat si pentru propria persoana. Fumatul in timpul sarcinii poate declansa o nastere prematura, totodata expune fatul dar si propria persoana la substante toxice si cancerigene. Una dintre marile probleme cu care se confrunta femeile fumatoare este faptul ca nu se pot lasa de fumat, fiindu-le incredibil de greu, in special femeilor care fumeaza de ani buni.

Tigara electronica este alternativa ideala si totodata modalitatea de a renunta la fumat cu cel mai mare randament si cu cea mai mare rata de succes dintre toate, conform statisticilor. Tigara electronica este un dispozitiv care livreaza nicotina (sau nu, in functie de e-lichidul ales; exista si posibilitatea de a utiliza un e-lichid cu concentratie de nicotina zero), imitand gestul de a fuma insa fiind opus tigarii obisnuite, neavand substante cancerigene sau nocive in componenta. Studiile au demonstrat faptul ca vaporii produsi de tigara electronica nu afecteaza in mod negativ.

Totodata, exista un numar foarte mare de mamici care au utilizat tigara electronica pe perioada sarcinii, fara a avea vreun efect negativ asupra bebelusului sau propriei persoane. Totodata, respectivele mamici au renuntat la fumat cu ajutorul e-tigarii.

Desi tigara electronica este inofensiva, nicotina nu este recomandata femeilor insarcinate, de aceea recomandam sa utilizati un e-lichid fara nicotina. Utilizarea unei tigari electronice cu e-lichid fara nicotina este varianta cea mai buna pentru o femeie insarcinata.

Recomandam renuntatul la fumat inca din timp, pentru a fi mai usoara trecerea la tigara electronica. Tigara electronica este un dispozitiv anti-fumat, recomandat tuturor persoanelor fumatoare, nu numai femeilor insarcinate.

Data adăugării: 03/05/2013 Tigarielectronice-nr1 va ureaza Paste fericit!

Dragi vaperi, in noaptea ce urmeaza pe data de 4 mai se petrece unul dintre cele mai minunate evenimente, si-anume Invierea Mantuitorului. Am ajuns in pragul sarbatorii Sf. Pasti, cea mai importanta sarbatoare din an si totodata cel mai nobil sacrificiu din lume, sacrificiu facut de Iisus Hristos pentru omenire.

Ne bucuram de faptul ca sunteti activi pe site-ul Tigarielectronice-nr1.ro si va multumim pe aceasta cale pentru increderea acordata! Ne bucuram din tot sufletul pentru persoanele care au reusit sa scape de calvarul pe care il reprezinta fumatul, pentru cei care nu au reusit sa renunte la fumat, sa nu se dea batuti si sa incerce tigara electronica. Tigara electronica este la ora actuala modalitatea de a renunta la fumat cu cea mai mare rata de succes din lume. De aceea, recomandam tigara electronica, pe langa nenumaratele avantaje si facilitati pe care le ofera, datorita rezultatelor si eficientei acesteia.

Fumatul reprezinta totodata o patima, pe langa faptul ca este un viciu. De efectele negative ale fumatului cu siguranta nu este cazul sa discutam, deoarece efectele negative ale fumatului sunt binecunoscute, printre acestea regasindu-se cateva precum: mirosul urat de tigara, dauneaza sanatatii, aspectul financiar, fumatul pasiv, poluare, iar lista poate continua. A renunta la fumat, in special in aceasta perioada poate reprezenta un sacrificiu si un cadou foarte frumos. 

Uram mult succes persoanelor fumatoare care vor sa incerce tigara electronica, astfel renuntand la fumat. Totodata, ne bucuram de faptul ca sunteti alaturi de Tigarielectronice-nr1.ro.

Fie ca lumina invierii Domnului sa ne mangaie sufletele si sa ne ofere pace si liniste sufleteasca.

Paste Fericit!

Data adăugării: 30/04/2013 Tigara electronica iti imbunatateste stilul de viata
 

Noutati despre Tigara Electronica

Pentru a vedea catalogul cu tigari electronice disponibile accesati:

CATALOG TIGARI ELECTRONICE

-----------------------------------------------------------

Ce este tigara electronica?

Dispozitivul cu cea mai mare rata de succes din lume, tigara electronica, este inventia unui cercetator chinez care incerca sa creeze o alternativa viabila a fumatului clasic.

Cand a aparut tigara electronica?

Prima tigara electronica din lume a aparut in China in anul 2003. Mai apoi a aparut si in Europa, in anul 2006. Numarul utilizatorilor de tigari electronice a crescut in masa, desi numeroase persoane nu stiu inca, din pacate, de existenta acestui dispozitiv anti-fumat.

Din ce este alcatuita tigara electronica?

Tigara electronica este alcatuita din 3 componente de baza: atomizor, baterie si cartus. Atomizorul este partea componenta a e-tigarii care transforma e-lichidul din tigara electronica, cu alte cuvinte atomizorul vaporizeaza e-lichidul.

Atomizorul este alcatuit dintr-o carcasa de metal care se insurubeaza in baterie. Cand cartusul este scos din dispozitiv, acesta arata ca un cilindru de metal. Durata medie de viata a atomizorului este cuprinsa intre 2 si 6 saptamani. Durata de viata a atomizorului variaza in functie de utilizator, unii utilizatori vapand (a vapa = a utiliza tigara electronica) mai frecvent decat alti utilizatori.

Bateria este componenta tigarii electronice care asigura alimentarea atomizorului. Bateriile tigarilor electronice sunt in general de tip Litium-Ion, dimensiunile variaza, iar in capat se afla un led care produce lumina in momentul in care utilizatorul inhaleaza din mustiuc. Bateriile manuale au un buton care trebuie apasat in momentul in care nu sunt folosite. Diferenta consta in faptul ca, la cele automate se declanseaza numai atunci cand utilizatorul incearca sa inhaleze, pe cand la cele manuale acestea se declanseaza numai prin apasarea acestui buton. Durata de viata a unei baterii pentru tigara electronica este de circa 300 de cicluri de incarcare. Lucrul acesta variaza de asemenea, in functie de modul de utilizare.

Produse noi